onsdag den 10. marts 2010

Store hammerhaj dag.







Saa indfandt dagen sig, hvor jeg overskred mine graenser. Vi startede kl. 700 fra Santa Cruz, hvor en hurtiggaaende baad tog besaetningen ombord og vi sejlede i halvanden time, 30 sm, mod syd for fuld kraft med 2 stk. 100 hk paahaengsmotor. Vi ankom til oen Floreana, hvor vi straks blev sendt i vandet. Og lige under os svoemmede den forste haj. Hvidtippet revhaj og flere fulgte. Saa modte vi et par havskildpadder, mantarokker, stingrays, og tusind forskellige smukke fisk. Efter en halv time skete det. 5 hammerhajer kom patruljrende lige mod os og vi holdt vejret og laa helt stille i vandet. Det var heldig vis ligeglade med os og kiggede bare paa os og syntes formentlig, at vi var for grimme til at spise. Hammerhajerne gled rundt ca 5 m under os og blev her i lang tid, saa vi rigtig kunne studerer dem. Da dykket var faerdigt og vi modtes i baaden var alle ellevilde og i munden paa hinanden fortalte og kicket alle havde faaet.
Vi fik frokost paa baaden og kom frem til en lille o, hvor vi igen gled i vandet. Her svommede vi sammen med solover og rokker, som sprang ud af vandet. Dykkets hojdepunkt var da der kom 6 hajer glidende langs klippekanten og sjovt at se, hvordan de drillede hinanden ved at puffe den anden i siden. Paa et tidspunkt svommede de ind i en grotte og et par af os fulgte ned i dybet. Jeg blev heldig vis filmet paa vej ned og Jorn fra Naveren, der filmede fortsatte ned til grotten og stak handen ind og filmede i grotten, hvor de nu làa og kiggede ud i rakke. Jeg haaber jeg kan faa et billede og saette det her paa siden, naar han faar det lagt paa cd. Iovrigt var der tusindvis af kaempe fisk i alle farver.
Jeg overlevede og hold da kaeft hvor var det fedt, sejt, skide god og meget mere. Bolger gaar nok hojt her til aften naar vi skal fortaelle "lognhistorier" fra det virkelige Galapagos liv.

Dan Anker - haj specialist.