onsdag den 24. marts 2010

Bakkende vind på Stillehavet


Kære læsere så er vi halvejs 1500 sm sejlet, 1500 sm igen.
24/3-2010 kl1630 gmt pos s06.05, w 113.49

Fart godt 7 knob mod waypoint kurs 258. Ingen nævneværdig strømsætning. Vinden har været bakkende hele natten og er nu 6-7 m/s fra kurs 100. Vejrfolk, bruger nemlig ikke udtrykkene rummere og skraldere, da det er afhængig af hvilken halse man er på. Bakkende betyder venstredrejende vind, højredrejende hedder veerende. Ja sådan kan man lære hele livet.
Bølgerne er ca 2 m høje og lange og runde, så det er virkelig afslappet sejlads vi har nu, især efter vi fik spileren op igen efter solopgang.
Fra nattevagtens skriverier er følgene klippet ud til interesserede:
Kirsten og jeg tog vagten fra kl 3 til 6 efter Dan tørnede ind. Kirsten er på denne tur kommet godt igang med nattevagterne. Hun er under stadig udvikling og selvtilliden får konstant hak opad. Lige nu har hun faktisk for første gang indtaget nattestyrmandspladsen. Nattevagtens foretrukne plads er på sidedækket i luv side, lige ved rattet. Benene oppe og fremad og med 2 fendere i ryggen. Her sidder man afslappet under alle forhold, tæt på autopilotens styrepanel og med godt udsyn. Ja her sidder hun nu og på afslappet vis styrer båden (via autopiloten) og holder samtidig udkik. Det er et stort øjeblik og jeg tror at Kirsten og jeg er lige stolte af at være nået så langt. For 10 mnd siden var det nemlig stadig en overvindelse for Kirsten, når vi skulle krydse havområder 50 sm uden landekending. Nu ligger vi midt ude i Stillehavet med 1500 sm til nærmeste land og Kirsten sidder roligt og nyder natten, mens hun har ansvaret for båden. 1500 sm er forøvrigt det samme som der er fra Kerteminde til det sydlige Tunesien, så dette stræk svarer til Ktm- Tunesien og retur uden landekending.
Vi glæder os til Polynesien og griner når anlægget for fuld udblæsning spiller John Mogensens "mennesker bliver spist i polynesien". Dan havde den med på cd opdagede vi i går, så vi måtte lige høre John Mogensens greatest et par gange, hvor han også synger om bounty, så skipper kan høre hvad der sker hvis mand er for streng.

jens