onsdag den 31. marts 2010

13. døgn



29/3-2010 kl 17.00 gmt
pos s09.13, w128.12
vind 7-9 m/s fra kurs 105.

Vi har ændret destination til Hiva oa, da vi skal indeklarere her inden vi må gå til Fatu Hiva. Hil Hiva oa har vi 628,5 sm kurs 266.
fart ca 7.5 knob kurs 266

Bedst som vi troede at vi skulle kede os de næste par dage blev der råbt "hval" vi sejlde ind imellem en flok kaskelothvaler, der gav den med lobtailing, orienteringskik, halekraftspring og kæmpeblåst, vi sejlede ganske tæt forbi dem (ca 30 m) og var alle helt vilde med at se de store dyr. Herefter sænkede roen sig igen, dog kun et par timer, da fiskehjulet begyndte at hvine som aldrig før. Exabyte blev stoppet med det samme og da Jørgen sagde "den er stor" blev sejlene pillet og motoren startet. en ca. 3 meter Marlin havde taget squitten og nu udkæmepedes der en kamp der varede lidt over en time. Vi var milimeter fra at hooke den et par gange, men til sidst sprang linen og den trætte fisk forsvandt ganske langsomt fra exabyte's hæk. Vi var alle totalt udasede og skuffede over forliset, men samtidig måtte vi medgi hinanden hvilken oplevelse det havde været at se og kæmpe med det store dyr. Her til morgen mistede vi forøvrigt en line mere uden vi nåede at køre ind. Så jeg må sige, der er masser af fisk herude, de er bare for store. Jeg ønsker mig en Wahoo, eller Mahi Mahi på max 15 kg idag, jeg har simpelthen ikke psyke til endnu et langstrukket fiskedrama med en af stillehavets kæmper.

Til Naveren
I angiver hele tiden en mere spids vind og lavere vindstyrke end os. Er data i angiver sand eller relativ vind? På exabyte er vindmåleren koblet sammen med loggen og kompasset for at udregne sand vind, er den også det på Naveren?

Mvh Jens