søndag den 21. marts 2010

4. dognrapp.

20/3-2010 kl 2359 gmt
pos s04.05, w102,02
døgndist 184 sm

Vind 8-10 m/s har skraldet hele dagen så kommer nu fra kurs 130. Vi falder derfor lidt under waypoint og går næsten ret west for ikke at blive for våde. Regner med at vinden rummer senere og går i ren øst, så det burde vel kun være en fordel at vente lidt med at gå mod syd?

Vi fik igen lov at fiske her til morgen, kl 6 satte jørgen og kresten linerne ud. Med en fart på godt 8 knob havde vi bid ved 9-tiden, en Mahi Mahi, den var dog lille, så den fik lov at gå igen. Kl 12 buldrede hjulet i bb side for alvor, og Kresten trak en 10 kg Wahoo ombord. Den blev delvist konverteret fil fiskefrikadeller, resten til fileter, så gæt hvad vi skal have til aften. I nat sejlede vi med genua alene, men siden kl 8 til morgen har Jens og Jørgen arbejdet hårdt, med at styre exabyte under genua og rebet storsejl i de store bølger (det klarer selvstyreren ikke når vi sejler med gennemsnitfart på 8 knob).
Dan er ved at være klar med maden, han er stadig stærkt berørt af et dejligt brev om dagligdagen derhjemme, som han modtog fra hans søn Mark.

Kære vejrprofeter, hvad har vi i vente og er det rigtigt at gå stik vest til vinden rummer?

Mvh exabæsterne