fredag den 26. marts 2010

10. døgn Halvvejsrapport.


26/3-2010 kl 16.30 gmt pos s.07.25, w119.24. sejlet 170 sm i let modstrøm det sidste døgn (el nino)

Halvvejsdagen den 24. marts

Jeg (dan) stod op kl. 0845 efter nattevagten. Jens stod ved roret og nød livet, idet han i løbet af morgenen havde sat spileren. Vinden var drejet mere øst over og stod i SØ. Det gik med 7-8 knob med ca 6 sek/m.
Kurs 257.
Kl. 0940 ramte vi halvvejen ca. 1500 sm på 8 døgn. Det var da ret godt gået. Nå men det er jo også Exabyte og der er fuld knald på hele tiden. Dagen gik sin vante gang og ved middagstid blev solsejlet sat op.
Temperaturen steg og solen var ubarmhjertig. Ved et tiden, da jeg stod og styrede startede der pludselig et festfyrværkeri. Utallige af flyvefisk flokke på flere hundrede i gruppen begyndte at skyde ud af vandet og lave deres fantastiske fligth på ca 40 m, hvorefter de landede på hovedet som i et perfekt hovedspring fra en konkurrencesvømmer, der nok her var blevet misundelig. Jo tak vi havde set mange flyvefisk og mange små flokke, men dette syn var helt fantastisk og hele kompasset
rundt. De glimtede i solens kraftige lys med deres blålige vinger(finner). Fyrværkeriet var nok til ære for at vi havde nået halvvejen. Tak til havets elegantier.
Der blev nu styret med en halv time til hver pga varmen og ellers døsede og læste om Marquesas - Thor Heyerdal og Poul Gaugin.
Eftermiddagen lakkede mod enden og vi blev enige om at lave et ekstra lækkert måltid denne aften. Vi ventede på at fiskelinerne skulle løbe ud, men intet skete og dåserne blev åbnet. Menuen stod på det lækreste møre kalvefrikasse med ris og salat til. I en skibskiste i et fjernt hjørne af Exabyte blev der tilfældigvis fundet en flaske rødvin og humøret blev højt denne aften midt på Stillehavet.
Månen afløste solen, der gav en af de smukkeste solnedgange. Der blev sat en cd på med mange af de gode 80er hits og lidt rock/roll. Der var dog ingen, der dansede, da der var rigeligt rok og rul fra Exabytes side. Rigtig hyggeaften og der blev delt nattevagter ud og stilheden sænkede sig over Stillehavet.

NeXtExaLevel. Dan Anker Nielsen

Exabyter log rundede 10.000 sømil, sejlet siden afgang ktm! Det er længere en vi normalt kører i bil på 7 mnd.

Fik frisk guldmakrel til aftensmad.
Vind pt 14-18 knob fra kurs 105, let skydække, lidt større bølger end ellers. Fantastisk vejr igen igen på Stillehavet. Passerede i går Naveren, de lå 25 sm syd for os, så vi kunne lige få en sludder over vhf'en. Passerede endvidere en sejlbåd med samme kurs som os kl 04 til morgen.

Poeterne har været igang - Stillehavet har en magisk virkning på os til at slippe kreativiteten fri - håber i synes om det, ellers er det også lige meget for det gør vi selv.

Guldmakrel
Tidlig morgen linen røg
Kresten hen til hjulet fløj,
fisken var for stor
vi fik ikke spor.

Efter fisk vi sulten var
solen på himlen høj,
linen løb med støj.
Pille spiler
det kan Jørgen og Dan
den rørte ikke vand.

Vi fik en lillebror
den var snart ombord,
alle fem vi så;
ballonfisk i dens mave lå.
Til aften vi nu fisk kan få.

Jørgen og Kresten




En stille nat
Når man sidder med et stort kulfiberrat i hånden, mens man hører Gasolin(køb bananer) og passaten slider køligt hen over skibet, er det svært at blive deprimeret. Man sidder og tænker på alle dem man savner derhjemme og på hvor godt det er at der er nogle man savner. Jeg kan mægtig godt lide at være her, men også at se nye ting i sydhavet. Jeg har det lidt svært med at være trist nu, hvilket i måske forstår.
kl 00.30 fredag den 26/3-2010

Glad jørgen