lørdag den 13. februar 2010

Ud i Stillehavet



Panama City adiós.
Vi har nu ligget for anker ud for Panamas kyst i 4 dage og brugt tiden på at proviantere og uklarere.
Uklareringen gik betydeligt nemmere her end i Colon, da danskere er vellidte her pga. Mærsk.
Vi sejler ind i gummijollen og kører i taxa ind til byen ca. 10 km. Taxa priser er som bus priser i DK, så der bliver kørt i taxa som aldrig før. Men først skal der pruttes om prisen og vi er blevet gode til at forstå deres mentalitet. Kirsten og Dan Anker er bedst til power shopping og vi har nu provianteret til Marquesas. Exabyte ligger dybt i vandet til Jens store fortrydelse. Han har forsøgt at finde stuve rum til det hele, men alt ledig plads er nu opbrugt. Vi provianterer til den lange tur allerede nu, da alt i Panama er ca. halv pris af, hvad det er i DK. Også for en sikkerhedsskyld, da der ingen garanti er er for noget frisk føde på de næste destinationer. Drengene på Exabyte har ellers stor selvtillid mht. fiskeriet og kokken har gjort klar til den helt store gourmet.
Vi har også brugt en del tid på den gamle bydel med museer, kirker og grøntmarkedet, ligesom vi har stiftet bekendtskab med fattig kvartererne, hvor deres virkelighed afspejler sig på gaden. Heldigvis er der dog rigeligt med svært bevæbnet politi, skudsikker vest og pumpgun.
Dan er meget optaget af de kvindelige betjente som han fotograferer flittigt.
De allersidste forberedelser er nu ved at være på plads.
I morgen letter vi anker med kurs mod Las Perlas, ca. en dagssejlads mod sydøst. Her skal der dykkes og fiskes i en uges tid før turen går videre ud i Stillehavet mod Ækvator, Galapagos og Marquesas.

NeXtExaLevel. Dan Anker