lørdag den 27. februar 2010

Rio Cacigue, Esmeralda village, Isla del Rey 21/2


Igår sejlede vi med tidevandet ind på floden Rio Cacigue (i gummibåden) det blev en fantastisk oplevelse med masser af fugle og især papegøjer.
Idag:
Esmeralda village, Isla del Rey 21/2
Aldrig har vi set så mange fiskestimer, som her ved Perle øerne, vandet er levende , der er konstant fisk der springer, et sandt overflødighedshorn.
I dag sejlede vi ind og smed anker lige foran landsbyen Esmeralda, så afsted i dinghy ind til stranden hvor vi blev hjulpet ind over brændingen.
Landsbyen havde en fin ny legeplads, men det var ikke der ungerne var, de stod oppe i fiskejollerne nede på stranden, "fuld gas" fik jollen. Her var også et
par butikker, med begrænset udvalg, cola havde de dog!!
Vi blev vist lidt rundt i byen, nåede også at komme i kirke, taget lettede da alle begyndte at synge flot akkompagneret af tromme og guitar. Turen sluttede
nede ved den lokale bodega, hvor der blev købt øl til vores guider. De har nu en KS- stander hængende.
Vi fik igen købt en del papaya og ananas og et par bananklaser . Blev endda tilbudt at købe en papegøje, men her sagde vi pænt nej tak.
Fik taget en del billeder af byens dejlige unger, de ville alle gerne fotograferes, og syntes alle at det var sjovt at se sig selv på billedet.
Dan og Kresten fik også prøvet at ro i en udhulet træstamme, ejeren kom med tilråb inde fra stranden; RO; RO. Dan roede for langsomt syntes han.
Byens fiskejoller har deres helt egen specielle teknik til at komme langt op på stranden; fuld gas med direkte kurs mod stranden, motoren blev så vippet
lidt op lige inden den rammer stranden. Sådan så var jollen parkeret,så den ikke blev grebet af højvandet.
Senere på dagen kom de yngste fiskere jeg har set, roende ud til os i en udhulet træstamme. Tre drenge 6-9 år, de havde fået lidt levende madding af deres
fædre, så nu skulle de ud at fiske, vi gav dem hver et stk. chokolade med på vejen. De roede langt ud, men de havde helt styr på det, god balance i båden.
Senere kom de og viste os deres fangst, 1 snapper, de var så stolte, kæmpe smil.
Mvh Exabæsterne