lørdag den 17. marts 2012

Hvidbjørnen som isbryder

Vi Skal have undervisning i Navigation her kl 13 :-) Vi har lige brudt is i Narssasuaq, og er nu på vej til G.........., hvor vi skal ligge imorgen :-)Og forresten så så jeg lige Erik den Rødes statue med kiggert idag :-D haha

Lige lidt om hvad vi foretager os heroppe.
Royal Arctic nyheder.

Det kolde vejr fortsætter i hele Grønland og det betyder forsinkelser og aflysninger af anløb med Royal Arctic Lines skibe.
Sydgrønland:
Med hjælp fra søværnets skib Hvidbjørnen har det været muligt at gennemføre anløb af Narsarsuaq i sidste uge og Hvidbjørnen bryder rende ind til Igaliko i denne uge.
Det er desværre ikke muligt at besejle Qassiarsuk.
Derudover forventes det ikke, at der bliver aflyst anløb af Sydgrønlands bygder.
Vejret i den kommende uge byder på temperaturer på omkring minus 5-10 grader. Der forventes temperaturstigning over kommende weekend til 0 - minus 5. Vind på tidspunktet nord. Over weekenden skiftende retninger i forbindelse med lavtryk hvorefter igen nordlig.

Hvidbjørnen hjalp fragtskib gennem isen

Hvidbjørnen hjalp fragtskib gennem isen
Arina Arctica i Diskobugten, marts 2012. Foto: Arne Fleischer


Tirsdag 20. marts 2012 kl: 10:42




Med hjælp fra søværnets inspektionsskib Hvidbjørnen er det nu lykkedes Royal Arctic Line at gennemføre anløb af Narsarsuaq og Qassiarsuk. Derudover forventes der, på trods af den kompakte is, ikke aflysninger af anløb af bygderne i Sydgrønland

I Midtgrønland forsøger Royal Arctic Bygdeservice forsøger at anløbe Atammik og Napasoq i den kommende uge.

I Diskobugten er issituationen uændret i forhold til sidste uge, og store dele af farvandet fra Rifkol til Vaigat er stadig dækket af fast vinter is. Det er ikke muligt at anløbe Aasiaat, Qasigiannguit og Ilulissat i den kommende uge. Også bygderne Kangaamiut, Qeqertarsuatsiaat, Itilleq og Sarfannguit er lukket på grund af is.
Mark